Cultuur, Diversiteit en Communicatie

BA-cursus, blok 1 2016-2017, Dep. Talen, Literatuur en Communicatie, Utrecht

McDonald’s in India

mcdonalds-india

Dit onderzoek richt zich op McDonald’s in de Indiase markt. Hier zullen wij onderzoeken hoe McDonald’s zich aan de hand van de glocalizationstrategie aanpast aan de behoeften en vraag van de Indiase samenleving. Onze onderzoeksvraag luidt: Hoe vindt McDonald’s de balans tussen global en local in India? Om deze vraag te kunnen beantwoorden zullen wij enkele deelvragen aankaarten:
1) Op welke manieren past McDonald’s zich aan de Indiase cultuur?
2) Hoe past McDonald’s zich aan zonder haar karakteristieke aspecten te verliezen?

Wij zullen aan de hand van bronnen analyseren wat de belangrijkste aspecten zijn van de Indiase samenleving en cultuur en hoe McDonald’s zich hieraan heeft aangepast. Om te laten zien in hoeverre McDonald’s zich moet aanpassen zullen wij een vergelijking maken tussen McDonald’s India en McDonald’s VS. Dit omdat de VS de thuisbasis is van McDonald’s en we zo dus de originele markt met India kunnen vergelijken. Wij zullen niet alleen producten vergelijken maar ook reclames. Hierbij zullen we analyseren hoe de reclames de behoeften van de Indiase markt weerspiegelt en hoe dit verschilt met reclames in de VS.
Vervolgens zullen we ingaan op hoe de McDonald’s zijn eigen specifieke karakter behoudt ondanks dat hij zich aan elke markt moet aanpassen, en hoe de balans is gevonden tussen local en global.

Reageer: